Blitt trend å snike på bussen

Mange studenter har funnet ut at det ikke er noen vits i å kjøpe ny billett på Kolumbus bussene hver måned. Det å bare vise bildet av en gammel billett holder.   

 
 Kolumbusss stort  
Kolumbus: Mange sniker på bussen Foto: Arkiv  
   
Av: Christian Svenningsen og Synne Borge Foss  
   

Svært mange bruker Kolumus som transportmiddel til skole og jobb hver dag. Da lønner det seg helt klart å kjøpe en månedsbillett. Dette koster 700 kroner for voksne og halv pris for studenter. Det er klart at det er fristende å spare de kronene hver måned hvis det er mulig.

 
   

Lett å snike

 

Mange har funnet ut at det bare er å ta et skjermbilde av en tidligere billett og vise den når de går på bussen. Bussjåførene er som regel mer opptatt av å se rett frem enn og faktisk kikke på billettene passasjerende viser frem. Da blir terskelen for å snike lav.

- Jeg kjenner en som gjør det. han har gjort dette i omtrent tre måneder nå, sier Ann Silvia Evensen som selv tar bussen ofte.    

 
   

Stoler på godhet

 

- Vi har også hørt en del rykter om det og det kan godt være, men vi velger å tenke at de ikke sniker, men bare ikke er flinke nok til å vise frem billetten, sier direktør i Kolumbus Odd H. Akeland.  

Kolumbus velger å ha tillitt til brukerne og heller jobbe med at bussjåførene må være mer interesserte i å kontrollere billettene.

 
Du er her: Home Joomla 2.5 Blitt trend å snike på bussen