- Dropp fly. Ta toget hjem i påsken

Ungdomsbilletter på fly koster flere hundre kroner mindre enn togbillettene. Dette mener Miljøpartiet De Grønne (MDG) du bør gi blaffen i.

 
flyplassstor  
Mindre flyreiser: MDG vil at flyplassen skal få færre besøkende i påsken. Foto: Andreas Iveland  
   
Av: Mathilde J. Oseberg og Christian Gran Svenningsen
 
   

En flyreise for unge under 26 år koster 299 for én vei med Norwegian, mens en togbillett med NSB koster et sted mellom 600 og 800 kr. Utslippene er langt høyere fra fly. 1. kandidat for Miljøpartiet de grønne (MDG) i Stavanger, Torfinn Ingeborgrud, mener dette må gjøres noe med.

- Det er et stort problem, og det må gjøres noe med. MDG jobber med å få en høyere flypassasjeravgift, samt å forbedre og bygge ut tog for å gjøre dette mer attraktivt, sier Ingeborgrud.

 
   

- Studentene må ikke bry seg om pengene

 

Som ung og studerende er det ikke alltid lett å få økonomien å strekke til, noe som fører til at det så klart frister å spare 300 kroner om det er mulig. Når kostnadene er mindre, og reisetiden kortere er det lettere å velge fly fremfor tog for mange. Hadde togreisen vært bedre og billigere, kunne man gradvis fått flere over på toget.

- Man må velge det som er best, det som er mest riktig og ikke alltid tenke på pengene, sier Ingeborgrud.

NSB ønsket ikke å kommentere forskjellen på billettprisene.

- Tog er selvfølgelig best, og derfor er det helt greit at det er dyrest. Jeg gir blaffen i hva det koster, sier Ingeborgrud. - Jeg flyr så lite som mulig, og har kun flydd tre ganger på syv år.
 
   

 

 
   
Du er her: Home Joomla 2.5 - Dropp fly. Ta toget hjem i påsken