- Plukk opp dritten!

Hundedritt pryder Stavanger sine forttau. Dette er til plage for folk, og forsvinner ikke med det første!

 
Hundebæsj stor  
HUNDEBÆSJ: Dette er et kjent syn for turgåere i Stavanger.
FOTO: Stella Marie Brevik
 
   
Av: Stella Marie Brevik og Pernille Pettersen
 
   

Frustrerte turgåere rundt Mosvannet etterlyser at flere hundeeiere tar ansvar for "dritten" hundene deres legger igjen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de lar være. Det er jo kjempe ekkelt når du går også er det masse hundedritt langs stien, mener en ivrig turgåer. Hun legger til at hun selv alltid rydder opp etter hunden sin.

Turgåere rundt Mosvannet oppfordrer hundeeiere til å tenke på alle og ikke bare seg selv, og mener det handler om latskap fra hundeeierne sin side. Budskapet er klart: plukk opp dritten etter hunden din!

 
   

Etterlyser tiltak

 

Stavanger kommune ga tidligere gratis hundeposer til turgåere.Det ble fjernet fordi det ble for dyrt for kommunen. Nå vil naturforvalter i Stavanger kommune Vegard Ankersand, sette i gang et nytt tiltak fra kommunen sin side.

- Nå skal vi iverksette en holdningskampanje som går på hundehold, og da vil dette med hundeposer og at folk ikke skal legge hundeposene sine igjen i turområder bli tatt opp.

 
 

 

En plikt 

 

Hvorfor er det så vanskelig å plukke opp etter hunden sin?

- Det er jo en klein ting å ta med seg, det er jo bare å innrømme det. Det er varmt, mykt, ekkelt og lukter vondt. Det er jo ikke noe folk synes er kjekt sikkert, men det er en plikt vi har. Man skal plukke opp etter hunden sin, sier Ankersand.

 
Du er her: Home Joomla 2.5 - Plukk opp dritten!