Øl-yoga på Bryne

Under Livsgledefestivalen i Bryne i helga, prøver de seg på en ny trend som tar Europa med storm, nemlig ølyoga.

 
olyogaLite  
MELLOMBELS ØLSTOVE: Kombinasjonen av øl og yoga. Foto: Elisabeth Tønnesen  
   
Av Marte Østhus, Julie Johansen og Synne Borge Foss
 
   

Arrangørene er Silje Førland, eier av yogaen.no, og Bjørn Hagerup Røken, eier av Mellombels ølstove. De har som mål å få de tørste til å gjøre yoga, og de treningsvillige til å drikke mer.

- Fenomenet har vært populært et par år i USA allerede, men dette blir første gang ølyoga arrangeres i Bryne, men helt sikkert ikke siste gang, tror Førland.

Lørdag klokken 13.00 skal gulvet til Mellombels ølstove dekkes med 30 yogamatter og glassene fylles med en øltype litt utenom det vanlige.

Det vil bli lagt opp til ulike sekvenser i yogaøkten med øl som matcher de ulike sekvensene. Deltakerne vil få servert en planke med fem små øl med svært forskjellige ingredienser. I eksempelvis en oppvarmingsøkt vil det gjerne kunne bli gitt øl med chili.

- Ølyoga skal være en positiv opplevelse for alle og de som vil må bare komme å prøve. Dette vil spesielt passe godt til par, hvor den ene er opptatt av trening og ikke fullt så opptatt av øl, mens partneren har det motsatt. Så selvom de har ulike interesser kan de få gjort noe sammen, sier Førland.    

Denne saken ble sendt i dagens radiosending fra Utsnitt, saken finner du her Radio Symbol 35

 
   

 

 
   
   

 

 
   
Du er her: Home Kultur Øl-yoga på Bryne