Forsøpling på strendene

strand liten sym

Tiltros for flere ryddeaksjoner langs Jærskysten den siste tiden, ser det ut som til å være en stor enighet om at forsøplingen fortsatt er et stort problem.

 
strand  
FORSØPLING:Fortsatt mye søppel på Hellestø strand. Foto: Tonje Madsen  
   
Av Raissa N.Lomboto
 
   

I år bevilger miljødirektoratet 35 millioner kroner til organisasjoner og foreninger som kan bidra til å rydde opp i forsøplingen i havet og langs kysten.


- Jeg synes det er helt forferdelig å se, etter hver storm så er det mye søppel, og man tråkker i det. Det er alt for mye for å kunne få det med seg og det veier jo en del, sier turgåer Henrikke Harveløkke


Jæren friluftsråd bruker mange ressurser på å rydde opp strandsonen og de er glade for tilskuddsordningen, men de er enige i at det er mye som gjenstår  


- Det er mye som er plukket, men samtidig ser vi for eksempel på Hellestø strand at det fortsatt er mye som gjenstår.  Det er mye små plast og det er tungt og slitsom å begynne å plukke små plasten, men det er akkurat de små plastene som blir forvekslet med mat blant fugler og de fyller kråsen sin med plastbiter istedenfor mat, sier Magnus Utsogn Frilufts veileder.
 

 
   
   
   
   
   
   
Du er her: Home Nyheter Forsøpling på strendene