Fyrverkeri kan bli ulovlig

fyrverkeri redigert

Stavangerpartier vil ha utredning om bruken av fyrverkeri

 
fyrverkeri redigert  
FYRVERKERI PÅ NYTTÅRSAFTEN              Foto: Privat  
   
Av: Ole Jacob Riise og Raissa Lomboto
 
   

Samtlige Stavangerpartier, med unntak av FrP, ønsker en utredning og evaluering av farer tilknyttet bruken av fyrverkeri.
Enkelte batterier avfyrt på nyttårsaften ved Fellesfyrverkeriet i Stavanger sentrum skjøt ukontrollert inn i folkemengden. Ingen ble skadet av hendelsen. Nå kan privat bruk av fyrverkeri bli ulovlig i Stavanger.

 

 

 

- Vi fikk fremlagt rapporter fra bannvesen og politiet. Det hadde vært ganske my bråk på torget med oppskytning av store,  felles og uautoriserte batterier. Også om folk som skjøt inn i folkemengden. Om vi kan forebygge skader uten for store ulemper, må vi i det minste vurdere det, sier Høyrepolitiker Ingebjørg Folgerø.

 

 

- Nå har vi ingen problemer med fyrverkeri.

 

Utredningen kan føre til et forbud mot privatbruk av fyrverkeri i Stavanger kommune. FrP var det eneste partiet i Stavanger som var uenig i nødvendigheten av tiltaket.

- Nå har vi ingen problemer med fyrverkeri. Vi har løsningen med felles fyrverkerioppskytning i Stavanger og det fungerer veldig godt. Ingen ble skadet og ingen kom på legevakten med fyrverkerirelaterte skader ved årets feiring, så det å foreslå en utredning nå er veldig spesielt, sier FrP-politiker Leif Arne Moi Nilsen.

 

 

- Det er en brannfare.

Brannvesenet i Stavanger tilføyer at debatten ikke burde være politisk, men heller et spørsmål om sikkerhet.

- Vi bruker rett og slett for mye ressurser på branner som forårsakes av fyrverkeri. Dette er ressurser vi kan bruke på andre ting som er viktigere, sier branninspektør i Stavanger Arild Olsen.

 
   
   
Du er her: Home Nyheter Fyrverkeri kan bli ulovlig