Etterlyser menn i barnehager

barnehage still

For over ti år siden la regjeringen frem et mål om å få tyve prosent menn i inn barnehager. Dette målet er enda ikke nådd. De ansatte i barnehagen etterlyser større mangfold.

 
barnehage still  
Foto: Daniel Jørgensen  
   
Av: Stella Brevik  
   
   

Barnahagelærer-studenten Ramesh Puri er i praksis ved Krabatbarnehage. Han trives, men forteller at det er rart å være eneste mann på arbeidsplassen. I dag er det ca tyve prosent menn på barnehageutdanningen ved UiS. Det er en øking, men det er enda kun 7% menn i jobb.

 

 

- Har ikke lagt merke til økning

 

 Oddrun Sandanger har jobbet som pedagogisk leder ved Krabatbarnehage i elleve år og forteller hun ikke har sett en økning i prosenten menn i yrket.

 – Jeg vil gjerne ha flere menn her, jeg tror arbeidsplassen og miljøet hadde forandret seg.

Barna lider ingen nød, men Sandanger tror barna har godt av å omgås både menn og kvinner i barnehagen.

-       Det er fint viss guttene har noen de også kan identifisere seg med, sier Sandanger

 

 
   

Mye av ansvaret ligger hos regjeringen

 

Stipendiat ved instituttet for barnehagelærer utdanningen Per-Einar Sæbbe har positive framtidsutsikter, men tror det er lang vei å gå til du får femti prosent menn i barnehagene.

 – Det henger sammen med politiske beslutninger. Når vi har en regjering som trapper ned på pappaperm, og på viktigheten av at menn også skal være sammen med barn i barnehagen og egne barn er det klart det har en innvirkning på rekrutteringen til omsorgsyrker. Vi ser også en tendens til at menn tiltrekkes av menn. Så hvis man skaper blest over at det er menn i barnehagen, vil flere menn se på det som attraktivt. 

Radio Symbol Hør hele innslaget her.

 
Du er her: Home Nyheter Etterlyser menn i barnehager