- Dropp fly og ta toget hjem i påsken

flyplassliten

Ungdomsbilletter på fly koster flere hundre kroner mindre enn togbillettene. Dette mener Miljøpartiet De Grønne (MDG) man kan gi blaffen i.

 
flyplassstor  
Mindre flyreiser: MDG vil helst at flyplassen får færre besøkende i påsken. Foto: Andreas Iveland  
   
Av: Mathilde J. Oseberg og Christian Gran Svenningsen
 
   

Påsken nærmer seg, og mange sitter i disse dager og planlegger reisen hjem til familie og venner. Studenter leter som oftest etter det billigste alternativet for å spare så mye som mulig. En flyreise for unge under 26 år koster 299 for én vei med Norwegian, en togbillett med NSB koster et sted mellom 600 og 800 kr. Derimot er utslippene langt høyere fra fly, og 1. kandidat for MDG i Stavanger, Torfinn Ingeborgrud, mener dette må gjøres noe med.

- Det er et stort problem, og det må gjøres noe med. MDG jobber med å få en høyere flypassasjeravgift, samt å forbedre og bygge ut tog for å gjøre dette mer attraktivt, sier Ingeborgrud.

 
   

- Studentene må ikke bry seg om pengene

 

Som ung od studerende er det ikke alltid lett å få økonomien å strekke til, noe som fører til at det så klart frister å spare 300 kroner om det er mulig. Når kostnadene er mindre, og reisetiden kortere er det lettere å velge fly fremfor tog for mange. Hadde togreisen vært bedre og billigere, kunne man gradvis fått flere over på toget. MDG-mannen i Stavanger ønsker, og håper flere tenker på hva som er bra og glemmer pengene.

- Man må velge det som er best, det som er mest riktig og ikke alltid tenke på pengene. I noen tilfeller kan forskjellen være så liten som prisen av en halvliter øl, sier han.

NSB ønsket ikke å kommentere forskjellen på billettprisene. Tog er det mest miljøvennlige alternativet, så noe må gjøres, som Ingeborgrud sier, for å bedre tilbudet og gjøre det mer attraktiv. Han selv flyr så lite som mulig, og har kun flydd tre ganger på syv år.

- Tog er selvfølgelig best, og derfor er det helt greit at det er dyrest. Jeg gir blaffen i at det er dyrt, sier politikeren.
 
   

Har du god tid og litt ekstra lommepenger - dropp flyet

 

Togturen tar kanskje lengre tid, men om du ikke har hastverk kan det være en god anledning til å ta igjen litt lesing eller se noen episoder av en god TV-serie.

Togturen fra Stavanger til Oslo kan du enten ta om natten, eller tidlig om morgenen.Nattoget får deg frem til Oslo S tidlig på morgenen, og morgentoget ruller inn på ettermiddagen. Strekningen byr også på fin natur, og enkel servering hvor du til og med kan ta deg et glass øl eller vin.

Har du muligheten til å gjøre dette i påsken, kan du ta et lite tak for miljøet og gi deg selv litt alenetid.

 
Du er her: Home Nyheter - Dropp fly og ta toget hjem i påsken