En av fire føler seg utrygg i taxi

Taxi729

Hver fjerde nordmann sier de har følt seg utrygge i taxi, det kommer fram i en fersk undersøkelse fra forbrukerrådet. Sjåfør Leif Harald Rye mener folk ikke har grunn til å bekymre seg.

 
Taxi729  
SJÅFØR: Leif Harald Rye har jobbet som taxisjåfør siden 80-tallet. Foto: Christina Hårvik Nieuwlaat.  
Av: Ina Marie Sigurdsen og Julie Dønnem Lillevik  

Leif Harald Rye, styreleder i Stavanger Taxi, er kritisk til hvordan taxisjåfører blir framstilt i den nye undersøkelsen til forbrukerrådet. Han har selv jobbet som sjåfør siden 80-tallet og har sjeldent opplevd noen negative episoder.

- Vi sitter jo hver dag i taxi og kjører unger til og fra skolen. Her er det mye tillit mellom barn, foreldre og sjåfør. Det er små unger, store unger og voksne, og vi kjører folk til blant annet sykehuset og skadesenter, sier Rye.

 
Fartsgrensa må respekteres
 

Folk i Stavanger er heller ikke enige med statistikken til forbrukerrådet. De fleste har likevel kjent på en utrygghet når fartsgrensa ikke har blitt holdt.

- Ofte tar jeg taxi i Pedersgata, hvor det er 30-sone. Mange ganger opplever jeg at de kjører i 50 eller 60 km/t, og da føler jeg meg veldig utrygg fordi de kjører såpass urimelig og ikke følger fartsgrensa, sier Bob Svendsen.

Mange blir nervøse når fartsgrensa ikke blir holdt, og kun en dårlig opplevelse kan ødelegge ryktet til mange.

- Jeg har aldri følt meg ekstremt utrygg. Det hender jo likevel at de kjører litt mer risikabelt eller sånn at det blir litt ubehagelig å sitte på. Det skumle med taxi er jo at man setter livet sitt i hendene til en ukjent. Det kan jo skje mye i trafikken, sier Johanne Stokkeland.

 
Utrivelig
 

Rye syns at det er trist at mange føler seg utrygge på taxisjåfører. Han håper at ryktet deres blir bedre med tiden.

- Det er jo rett og slett utrivelig for oss, med voldtektsanklager og litt av hvert. Det er jo noe som henger igjen hos mange. Nå har vi heldigvis ikke opplevd slikt i de siste årene og vi håper at vi aldri opplever det igjen, sier Rye.

 
Du er her: Home Nyheter En av fire føler seg utrygg i taxi