Ny mobbeundersøkelse ved UiS

Akademisk mobbing liten

I starten av mars sendte studentorganinasjonen StOr på Universitetet i Stavanger ut en undersøkelse om mobbing for studenter.

 
Akademisk mobbing 1  
Studentbaren på UiS  
   
Av: Ida Bratlien og Synne Borge Foss
 
   

- Det er veldig viktig å ta opp temaet for de som faktisk blir mobbet. Det vil vise at dette er et problem og sette fokus på at det må løses, sier Mari Landråk Asbjørnsen student på Uis.

Undersøkelsen skal vise om det finnes mobbing i høyere utdanninger og hvordan denne mobbingen foregår.

Tv Symbol Se hele tv-innslaget her: https://vimeo.com/208092636#t=1084s

 
   

Mange tror det er mobbing blant studenter

 

- Jeg tror at når du får så mange mennesker samlet på et sted at det lett for at det danner seg klikker og at det er her mye av problemet ligger. Det kan fort bli mye utfrysninger, sier Joakim Holst student på Uis.

Flere tror også det er mye nettmobbing og indirekte mobbing i form av sarkasme eller spydigheter. 

 
   

Viktig å kartlegge

 

- Jeg tror det er veldig viktig å få kartlagt hvor mye mobbing det er, hvor det foregår og hvem som bli mobbet for at vi skal kunne få gjort noe med det, sier Vilde Stegas Wegner student på Uis. 

Nestleder for læringsmiljøet i StOr, Victoria Walberg syntes tallene fra en tidligere undersøkelse i 2015 var skremmende. Undersøkelsen gikk ut på det samme og viste at hele 20.000 studenter mente de hadde vært utsatt for mobbing i høyere utdanning.

- Tiltakene vil bli lettere å sette i gang hvis det blir klart hvor mobbeforholdene foregår og hvilken grad av mobbing det er, sier Walberg.  

Hvis lærere observerer mer og prøver å følge mer med i undervisningen vil de kunne spille en stor rolle for å unngå mobbing.

 
Du er her: Home Nyheter Joomla 2.5 Ny mobbeundersøkelse ved UiS