Hvem møter Oilers i semifinalen?

Stavanger Oilers er klare for semifinale. Det samme er Frisk/Asker. I går ble det klart hvilke to lag som følger dem.

 
vanGuilderStor  

Mark van Guilder og Oilers møter Sparta i semifinalen.         (FOTO: Tore Kommedal Asheim)

 
   
Av: Tore Kommedal Asheim og Julia Horn
 
   

Stavanger Oilers har snart hatt ei uke på seg til å bli klar for semifinalen. På onsdag ble det klart at Frisk/Asker følger dem dit, etter at de slo ut Vålerengen. I dag ble det avslørt hvem Oilers møter på isen på lørdag, og laget Sparta ble det utvalgte.

Storhamar spiller kamp syv hjemme på Hamar mot Sparta Sarpsborg, mens Lørenskog tar imot Lillehammer.

I begge serier kan bortelagene ha et visst psykologisk overtak, etter at de tvang frem den avgjørende kampen.

Både Storhamar og Sparta har hatt den desidert tyngste belastningen, etter verdensrekorden de satte på søndag.

   
   

Hvem og hvordan?

 

Stavanger Oilers vil valgte sin neste motstander blant de lavest rangerte gjenstående lagene.

I intervju med Utsnitt tidligere denne uken var spillere og trenere hemmelighetsfulle når det gjaldt valget, men det var mulig å komme med noen kvalifiserte gjetninger.

Om Lillehammer og Sparta begge går videre vil det være umulig for Oilers å velge Frisk/Asker, da både Lillehammer og Sparta endte under Frisk på tabellen i grunnserien. I så tilfelle vil valget sannsynligvis falle på Sparta, mye på bakgrunn av den famøse kampen mot Storhamar med flere overtidsperioder. Sparta er også det lavest rangerte laget.

I scenariet der Lørenskog og Storhamar går videre vil Oilers kunne velge mellom Storhamar og Frisk/Asker som sin motstander. Dette er det desidert vanskeligste scenariet for Stavanger-klubben. De må da velge mellom tredje og fjerdeplassen i grunnserien, og det er to lag som har hatt godt tak på Oilers dette året. En kvalifisert gjetning her er at de da vil gå for Storhamar, som har spilt den desidert tyngste serien. Samtidig har Oilers en tendens til å overraske ved sine valg.

I det scenariet at Lillehammer og Storhamar går videre er det et enkelt valg på papiret for de regjerende NM-vinnerne mellom laget fra Lillehammer og Frisk/Asker. Det blir Lillehammer åtte av syv ganger. De har bra tak på Lillehammer, og det er ingen sportslige grunner til å ikke velge dem. Men trener Pål Gulbrandsen og sportslig leder Pål Haukali Higson kan bestemme seg for å overraske oss alle.

I scenariet der Lørenskog og Sparta går videre vil valget sannsynligvis falle på Sparta. Selv om Lørenskog har vist en nedadgående trend og sliter mer enn forventet mot Lillehammer er Sparta det sportslig det svakeste laget. Lørenskog har også hatt tak på Oilers i år. Det som taler for et valg av Lørenskog er lagets tendens til å bryte sammen når det virkelig gjelder.

 
   

Hjemmefordel

 

Når alle valg er gjort og det bys opp til hockeykamp på lørdag, fortsetter Oilers med å spille både første og eventuelt syvende kamp i serien på hjemmeis i DNB Arena. Dette gjorde de seg fortjent til ved å vinne grunnserien. Denne fordelen vil vedvare i finalen, om Oilers kommer dit. Norge spiller en syv kamper, der annenhver kamp er hjemme/borte. 

 
   

 

 
   
   

 

 
   
Du er her: Home Sport Hvem møter Oilers i semifinalen?